Små marengsreder
Til de to sorbet’er til desserten til nytår 2018 lavede jeg nogle små marengsreder til at komme under isen. Jeg tænker at man sagtens kunne have lavet små marengstoppe/kyskager til at komme ved isen i stedet for jeg sys bare marengsrederne var super søde til. Mine små marengsreder blev slet ikke så små igen, de blev faktisk lidt store.
Set i bagkundskabetslys så burde jeg måske have droppet eddikken i marengsen, for den var ret sej i bunden og jeg tænker at eddiken faktisk vist er tilsat for at gøre dem såden og ellers skulle de måske have været bagt lidt mere.
Men smagte super godt med de søde marengsreder sammen med de lidt syrlige sorbeter til.
Marengsrederne serveret med sorbet æblemynte og verdi var en del af en dessertapas som ellers bestod af æblekagedessert og chokolademousse
Dette skal du bruge:
7,5 æggehvide dette svare til 5 bægere med past. æggehvider (hvis man ikke bruger dem ville jeg bare bruge 8 alm æggehvider)
4 tsk eddike
400 g flormelis
- pisk æggehviderne næsten stive
- tilsæt eddike og pisk videre
- tilsæt flormelis og pisk til marengsen bliver blank og glat at se på.
- put det i sprøjtepose (jeg tog det over flere omgange da jeg sys en overfyldt sprøjtepose er svær at arbejde med)
- sprøjt marengsen i reder a ca 10 cm i diameter.
- bages i ovnen ved 100 grader i ca 2 timer